Satavuotiaan jugendlinnan ullakko asuinkäyttöön

As Oy Roinilan ullakolle rakennettiin 9 korkeatasoista asuntoa. Korjausrakentamisen asiantuntija Sedes Oy osti ullakon rakennusoikeuden asunto-osakeyhtiöltä ja rakensi ullakon upeiksi arvoasunnoiksi. Rakennesuunnittelun toteutti Karves Suunnittelu Oy:n Sakari Siikaoja pääsuunnittelijana sekä Otso Laatikainen. 

Ullakon vaativa muutos

Asuinrakennuksen alkuperäinen suunnittelija on rakennusmestari Väinö Leino. Rakennus valmistui vuonna 1911 ja se edustaa myöhäisjugendia. Sedes Oy:n hankkima rakennusoikeus käsitti 454m2 huoneistoalaneliömetriä. Tilaan rakennettiin yhdeksän asuntoa kooltaan 35-67m2. Kahdeksaan asuntoon rakennettiin myös terassiparvekkeet loistavilla näköaloilla.

Purkamisen yhteydessä esiin tuli lukuisia rakenteeseen liittyviä kiperiä kysymyksiä.  Erityisesti rakennuksen yläpohja vaati enemmän aikaa ja korjauksia, kuin mitä alun perin oli ajateltu. Suunnitelmia jouduttiin muuttamaan. Sedes Oy:n Petteri Tuomilehto valitsi Karves Suunnittelu Oy:n (silloin RI-konsultit Oy) toteuttamaan suunnitelmat loppuun. Karves Suunnittelu Oy on erikoistunut vaativaan rakennesuunnitteluun ja yrityksen asiantuntijoilla on näyttöä useista vaativista ullakoiden muutoskohteista. ”Suunnitelmien muuttuminen aiheutti takapakkia ajallisesti. Kun Karves Suunnittelu Oy:n asiantuntijat tulivat hankkeeseen mukaan, asiat etenivät ja olen ollut tyytyväinen tuloksiin.  Rakentaminen on ollut hidasta varsinkin haasteellisen kattomuodon takia ja vaatinut paljon työtä, mutta lopputulos palkitsee”, Sedes Oy:n yrittäjä Petteri Tuomilehto summaa yhteen projektin kulkua.

Täysin saneerattu rakennus

Pahasti rapistumaan päässyt As Oy Roinila on nyt saneerattu arvoiseensa loistoon. Rakennusta on uudistettu sekä sisältä että ulkoa. Lopullisen muotonsa jugendlinna saa kesällä 2014, kun pihatyöt valmistuvat. Upeat ullakkoasunnot ovat nyt valmiina ja tulokseen voi olla tyytyväinen. Asunnoissa on tarjolla huikeita näkymiä, kattoikkunoita, terasseja, harkittua suunnittelua ja laadukasta viimeistelyä. Asukkaat pääsevät upeaan taloon ja laadukkaasti rakennettuihin asuntoihin.

Karves Suunnittelu Oy teki kohteeseen myös LVI-suunnittelun sekä Karves Energia & Valvonta vastasi ullakkohankkeen projektinjohdosta ja valvonnasta.

Lisätietoja:
Karves Suunnittelu Oy

Sakari Siikaoja, projektipäällikkö, 0400 424 152
Otso Laatikainen, rakennesuunnittelija, 0400 448 477

Lisätietoja Sedes Oy:stä ja kohteesta:
Sedes Oy on korjausrakentamisen asiantuntija. Sedes Oy Rakennuspalvelut on pääkaupunkiseudulla toimiva rakennusalan yritys, jonka erikoisalaa ovat saneerauskohteet ja remontointipalvelut. Katso lisätietoja: www.sedes.fi