PILP-järjestelmä ottaa hukkalämmön talteen

Karves Energia & Valvonta Oy avusti KOy Irmelinpesää heidän tavoitteessaan hyödyntää poistoilman mukana kulkeutuvaa hukkalämpöä.

Espoon Olarissa sijaitseva KOy Irmelinpesä koostuu kolmesta asuintornitalosta, joiden juuressa toimii mm. S-Market, Chicos-ravintola ja päiväkoti. Kiinteistöosakeyhtiö kiinnostui poistoilman lämmöntalteenotosta jo vuoden 2015 alussa. Karves Yhtiöiltä pyydettiin puolueeton poistoilmalämpöpumppujärjestelmän (PILP) kannattavuuslaskelma ja tämän innoittamana jatkettiin PILP-suunnitteluun.

Suunnitelmien avulla Karves Energia & Valvonta Oy kilpailutti PILP-urakan. Saaduista tarjouksista kiinteistöosakeyhtiö päätyi tilaamaan järjestelmän Laroc Oy:ltä, joka on erilaisiin lämmitysjärjestelmiin erikoistunut urakoitsija. Työt kohteessa suoritettiin kesän 2016 aikana.

Kohde on nyt liitetty Enermix Oy:n ylläpitämään TaloTohtori-järjestelmään, jonka avulla KOy Irmelinpesän päättäjät voivat seurata reaaliajassa järjestelmän toimintaa ja perehtyä kuukausittaisiin raportteihin järjestelmän tuomista säästöistä.

Kysy lisätietoja: Karves Energia & Valvonta, Energia-asiantuntija Jani Hannén, 030 670pilp-järjestelmä_karves_ulko pilp-järjestelmä_karves5 472. 

Lämpöpumput (2kpl oikealla) sijoitettuna kohteen lämmönjakohuoneeseen. Kuvat: Karves Energia & Valvonta