Kaukolämmöstä maalämpöön

  • as-oy-helsingin-pronssikallio_karvesAs Oy Helsingin Pronssikallio
  • Valmistunut vuonna 2002, kaksi 6-kerroksista taloa, asuntoja 44 kpl
  • Karves Energia & Valvonta Oy: maalämpöprojektin projektinjohto-, rakennuttamis- ja valvontatehtävät sekä energia-asiantuntijan tehtävät.

As Oy Helsingin Pronssikallio päätti siirtyä kaukolämmöstä maalämpöön. Aivan hankkeen alkuvaiheessa taloyhtiön hallitus pyysi tarjoukset neljältä kokeneelta rakennusvalvojalta.

– Karves Energia & Valvonta oli selkeästi kokenein maalämpöprojekteissa. Panu Lallukka oli mukana hankkeessa alusta alkaen, As Oy Helsingin Pronssikallio hallituksen puheenjohtaja Juhani Lahtinen kertoo.

Marraskuussa 2015 energialaskelmien jälkeen pyydettiin tarjoukset maalämpötoimittajilta. Urakoitsijaksi valittiin Tom Allen Oy, joka vastasi myös toteutussuunnittelusta. Työt tontilla alkoivat huhtikuussa ja käyttöönotto oli elokuussa maalämmön osalta. Järjestelmään liitettiin myös maaviilennys ja sen tilasi huoneistoonsa vajaa puolet osakkaista. Viilennyksen myötä kiinteistön automaatiota uusittiin. Maaviilennys otettiin käyttöön marraskuussa 2016, joten käyttökokemuksia siitä saadaan ensi kesän jälkeen.

Yhteistyö oli saumatonta ja helppoa. Työmaakokouksia oli lähes kuukausittain, jolloin sekä urakoitsijalla että yhtiöllämme oli selkeä kuva projektin kulusta. Viiden kuukauden käytön perusteella ei vielä tarkkoja johtopäätöksiä voi kertoa, mutta tähän mennessä kaikki on sujunut hienosti, hallituksen puheenjohtaja Juhani Lahtinen painottaa.

Lisätietoja:
Karves Energia & Valvonta Oy
Liiketoimintajohtaja, DI, Panu Lallukka
030 670 5475,