Taloyhtiöt

Taloyhtiöillä on paljon mahdollisuuksia säästää energiakustannuksissa sekä parantaa E-lukua ja asumismukavuutta. Karves Yhtiöiden puolueettomat energiaselvitykset ja vertailuanalyysit auttavat sinua tekemään taloudellisesti sekä asumisviihtyvyyden ja terveellisen asuinympäristön näkökulmasta kannattavimmat päätökset. Tyypillisiä selvitettäviä ratkaisuja ovat esimerkiksi uusiutuvan energian hankkeet kuten maalämpö, aurinkoenergia tai ilmanvaihdon lämmöntalteenotto (LTO) sekä julkisivujen lisäeristäminen tai energiatehokkaiden ikkunoiden kannattavuusanalyysit.

Vastaamme energiatehokkuusprojekteista alusta loppuun asti avaimet käteen -periaatteella. Asiantuntijamme huolehtivat asiakkaan edusta varmistamalla tavoitteiden saavuttamisen. Toimimme energiatehokkuusprojekteissa projektinjohdossa, suunnittelu- ja valvontatehtävissä. Alla on esitelty esimerkkejä energiatehokkuuspalveluistamme taloyhtiöille.

ePTS

ePTS eli energiatehokkuuden pitkäntähtäimensuunnitelma kytkee energiatehokkuuden optimaalisesti osaksi taloyhtiön pitkäntähtäimen suunnitelmaa ja edelleen osaksi ylläpitoa ja korjaushankkeita.

eIS

Energiainvestointiselvitys (eIS) on kokonaisvaltainen selvitys, jossa kartoitetaan taloyhtiön näkökulmasta kiinnostavien energiainvestointien kannattavuus sekä mallinnetaan niiden vaikutus taloyhtiön energiantehokkuuteen. Energiainvestointiselvitys voidaan yhdistää peruskorjauksen hanke- ja toteutussuunnitteluvaiheeseen tai se voidaan tehdä itsenäisenä selvityksenä.

ePaketit

ePaketit ovat järjestelmäkohtaisia energiaselvityksiä. Niiden avulla voidaan tarkastella taloyhtiön näkökulmasta yksittäisten energiatehokkuus-toimenpidevaihtoehtojen kannattavuutta, säästöpotentiaalia ja toteutuskelpoisuutta. Esimerkkinä mm.  poistoilman lämmöntalteenotto, lämmityksen säätö sekä lisäeristäminen.

Lisäksi saat meiltä kaikki energiatehokkuuteen liittyvät asiantuntijapalvelut mm.:

 • Energiasimulointi
 • Olosuhteiden dynaaminen mallintaminen
 • Lämpökuvaus
 • Energiatodistus
 • Energiakatselmus

Uusiutuvan energian hankkeet

Taloyhtiöiden energiatehokkuusprojekteissa uusiutuvan energian osalta erityisosaamisalueitamme ovat:

 • Maalämpö
 • Poistoilman lämmöntalteenotto (PILP)

Maalämpö

Monille taloyhtiöille uusiutuvan energian käyttöönotto on kannattava keino säästää tulevaisuuden lämmityskuluissa. Kustannustehokas ja ympäristöystävällinen lämmitysmuoto sopii myös suuriin rivi- ja kerrostalokiinteistöihin.

 Palvelumme maalämpöön siirtymiseen

 • Kannattavuuslaskelmat maalämpöjärjestelmän taloudellisista hyödyistä
 • Kohteeseen sopivan maalämpöjärjestelmän mitoittaminen
 • Mitoitukseen pohjautuvien tarjouspyyntöasiakirjojen tekeminen
 • Urakoitsijoiden kilpailutus ja tarjousten vertailu
 • Urakkaneuvotteluiden vetäminen ja urakkasopimuksen laatiminen
 • Rakentamisen ohjaus ja työmaavalvonta

Poistoilman lämmöntalteenotto (PILP)

Poistoilman lämmöntalteenotto on monille taloyhtiöille kannattava keino vähentää ostoenergiantarvetta ja parantaa E-lukua. Avullamme varmistat, että hanke johtaa todellisiin kustannussäästöihin. Hanke etenee vastaavalla periaatteella kuin maalämpöhanke.

Tutustu As Oy Kauniaisten Laaksotie 7 -esittelyyn tästä linkistä. Kohteessa toteutettiin sekä maalämpö- että poistoilman lämmöntalteenotto -hankkeet. Kohde on esitelty myös Talotekniikka 3/16 -lehden numerossa. Lue tästä.

Onko energiatehokkuuden parantaminen ja energiansäästö ajankohtaista? Ota yhteyttä: Panu Lallukka 030 670 5475, tarjouspyynnöt osoitteeseen: