Vaihtoehtoiset hankintamallit

Taloyhtiöille soveltuvia vaihtoehtoisia korjausrakentamishankkeen hankintamalleja ovat yhteistoimintamalli ja ryhmäkorjaushanke. Tavoitteena ovat ajalliset ja rahalliset säästöt sekä korkeampi laatu.

Ryhmäkorjaushanke

Ryhmäkorjaushanke on itsenäisten asunto-osakeyhtiöiden yhteenliittymän muodostama yhteishanke, jossa tavoitellaan tehokkuutta, laatua ja kustannussäästöjä esimerkiksi volyymialennusten muodossa. Ryhmäkorjaukseen soveltuvat parhaiten rakennustavaltaan saman tyyppiset ja -ikäiset, toisiaan lähellä olevat taloyhtiöt. Kaikki taloyhtiöiden remontit tai kunnossapitotyöt voidaan toteuttaa ryhmäkorjaushankkeina. Ryhmäkorjaus ei rajoita taloyhtiön itsenäistä päätöksentekoa.

Ryhmäkorjauksen edut

  • Kustannussäästöt: jopa 10 %:n säästöt verrattuna erillisiin hankkeisiin
  • Laatu: isompi hanke houkuttaa mukaan parempia osaajia
  • Aikataulu: eri vaiheet nivelletään paremmin toisiinsa, jolloin työmaa-aika on tavallista toteutusta lyhyempi
  • Toimiva viestintä: viestintään ja osakasmuutoksiin voidaan panostaa enemmän

Lue Karves Yhtiöiden Panu Lallukan kolumni ryhmäkorjaushankkeesta Korjausrakentaminen-lehdestä.

Tutustu Soukan ryhmäkorjaushankkeeseen Korjausrakentaminen-lehdessä. Karves Yhtiöt tarjoaa ryhmäkorjaukseen asiantuntemusta ja palvelua mm. ryhmän perustamiseen, suunnitteluun ja projektinjohtoon.

Yhteistoimintamalli

Yhteistoimintamallissa korjausrakentamishanke toteutetaan tavoitehintaisena. Yhdessä asiakkaan ja valittujen urakoitsijoiden kanssa määritellään tavoiteaikataulu, hinta- sekä laatutaso. Luotettavan yhteistyökumppaniverkoston kanssa suunnittelua ja toteutusta tehdään yhdessä ja samanaikaisesti, jolloin säästetään aikaa ja rahaa. Tiedonkulku paranee, kun hankkeen eri osapuolet ovat mukana suunnitteluvaiheesta takuuajan loppuun saakka. Ennalta määritelty taso ja aikataulu helpottavat osakkaiden ja asukkaiden omaa elämistä remontin aikana. Yhteistoimintamallissa kaikki päätökset tehdään asiakkaan kanssa yhteistyössä.

Yhteistoimintamallin edut asiakkaalle

  • Aito vaikuttaminen päätöksiin
  • Ennalta määritelty aikataulu, hinta- ja laatutaso
  • Kustannus- ja ajalliset säästöt
  • Hyvä tiedonkulku

Ota yhteyttä ja kysy ryhmäkorjaushankkeen tai yhteistoimintamallin soveltuvuudesta teidän kohteeseenne. Yhteyshenkilönä on Kim Karves, puhelin 030 670 5410. Tarjouspyynnöt: